Miarma - Czarter Jachtów

22.02.2018

Opinie i komentarze

Państwa opinie i komentarze.

Ze względu na uporczywe próby zamieszczania spamów, nie prawdziwych komentarzy i przez osoby które nie czarterowały u nas jachtu, które nasiliły się po ostatnim komentarzu i mojej odpowiedzi na niego funkcja komentowania została wyłączona.

Gdyby ktoś z czarterujących u nas jacht chciał zamieścić rzetelny i zgodny z prawdą komentarz proszę nas powiadomić wtedy udostępnimy funkcję wpisania opinii

31 komentarzy do “Opinie i komentarze”

  1. wlodek_242:

    Weekend majowy dobiegł końca i z muszę przyznać, że sam się zaskoczyłem okolicą w jaką się wybrałem z przyjaciółmi pożeglować. Nie spodziewaliśmy się, że pod Koninem można sobie ciekawie popływać, a tu proszę… Okolica bardzo ładna, szczególnie jeziora Ślesińskie i Mikorzyńskie a do tego łódka (Sasanka 660) bardzo przyjemna nawet na dłuższą wyprawę. Optymalna dla 4 osób, ale my będąc w szóstkę również spokojnie się zmieściliśmy i świetnie bawiliśmy. Czasu niestety nie wystarczyło na przepłynięcie kanałami na jezioro Gopło, ale co się odwlecze to nie uciecze bo na pewno w okolice jeszcze wrócimy…

    Z pozdrowieniami załoga Sasanki (30.04.09-03.05.09)

  2. admin:

    dziękujemy załodze Sasanki i zapraszamy ponownie

  3. Paulina i Andrzej:

    pierwsza nasza wyprawa łodzią motorową Atol Ślizg okazała się wspaniałą wyprawą. Chętnie skorzystamy ponownie 🙂
    Pozdrawiamy !

  4. admin:

    Oby takich odpowiedzialnych motorowodniaków jak Paulina i Andrzej było więcej. Dziękujemy bardzo i zapraszamy ponownie.

  5. jastrzab_lodz:

    W dniu 23 sierpnia 2009 wyczarterowałem wraz z moją dziewczyną łódź motorową ATOL XVIII Ślizg. W jeden dzień przepłyneliśmy trasę Gosławice – Kruszwica – Gosławice (jeziora Pątnowskie, Mikorzyńskie, Ślesińskie, Gopło, kanał Ślesiński i dwie śluzy w Gawronach oraz Koszewie). Armatorzy mili i sympatyczni. Motorówka w pełni sprawna technicznie, wyposażona w porządny silnik, komplet przyrządów i echosondę. Zaskoczyła nas niskim zużyciem paliwa (ok. 3,5 litra na godzinę). Czarter ten polecam szczególnie początkującym motorowodniakom oraz żeglarzom, którzy chcą wykonać szybki rekonesans terenu przed ewentualnym czarterem jachtu żaglowego.

    Pozdrawiam
    Jacek Jastrzębski
    żeglarz jachtowy
    sternik motorowodny

  6. admin:

    Dziękujemy i zapraszamy ponownie, może tym razem na żagle?

  7. Eduardo:

    Podczas majówki 2010 skorzystaliśmy z czarteru MIARMY i również bardzo miło zaskoczyła nas ta okolica, a szczególnie możliwość żeglowania po wielu akwenach tak blisko naszego miejsca zamieszkania.

    Okolica spodobała nam się również ponieważ jest atrakcyjna dla dzieci – szczególnie Ślesin, Mikorzyn oraz punkt wypadowy – Aspak – huśtawki, basen, sauna, punkty gastronomiczne. Im dalej na północ tym bardziej spokojnie i zacisznie, więc każdy znajdzie coś dla siebie.

    Żeglowaliśmy na TES’ie – jachcie wygodnym ( załoga 4 dorosłych + 2 dzieci ) i zadbanym.

    Pozdrawiamy i do zobaczenia:)

    Eduardo Pleszew

  8. admin:

    Cieszymy się, że Wam się podobało choc pogoda była w kratkę.
    Do zobaczenia

  9. jacek_bydgoszcz:

    Czarterowałem Sasankę w lipcu. Płynąłem z Gosławic na Gopło do Kruszwicy i z powrotem. Jestem zadowolony, ciekawy akwen, przyjazne przystanie. Łódź w porządku, sprawna i wyposażona, maszt może położyć jedna osoba. Armator miły i sympatyczny. Polecam!

  10. M., M. i M.:

    Okolica bardzo sympatyczna, przed sezonem (przepraszamy za opóźnienie – po naładowaniu akumulatorów po tygodniu pod żaglami porwały nas obowiązki codzienne) nie było jeszcze zbyt wielu amatorów wodnych szaleństw, więc wypoczęliśmy fantastycznie:-) cisza, zieleń, słońce i biel żagli – to jest to! Na pewno wrócimy:-)

    Z serdecznymi pozdrowieniami,
    Magda, Marta i Marcin (czerwiec 2010)

  11. mag:

    W sierpniu wyczarterowałem TES’a. Z moją załogą odbyliśmy rejs z jez. Pątnowskiego do Kruszwicy (wejście na Mysią Wieżę) i z powrotem, co dzięki sprzyjającym wiatrom udało nam się zrealizować w trzy dni. Łódka czysta, w pełni sprawna, wyposażona we wszystko co potrzebuje załoga podczas tego typu wyprawy, mieliśmy zamontowaną echosondę – rewelacyjna sprawa. Dla nas (3 osoby, w tym 8-latek) miejsca b.dużo, komfortowo.
    TES 678 to jachcik do żeglugi rodzinnej, prowadzi się pewnie i bezpiecznie.
    Armator bez zastrzeżeń – polecam. Z pewnością skorzystam z jego łódek w następnym roku, bo akwen wodny dla żeglarzy wyśmienity. …

    Reklama: jak nie Mazury, to co? – Konin 🙂

    Mariusz, Marcin, Daniel

  12. piotr:

    11-12 wrzesień płyneliśmy z Aspaku do Ślesina i powrót .Piękny akwen do tego zadbana i super wyposażona Sasanka ,sympatyczni armatorzy,wspaniała pogoda-pełnia szczęścia.Z moich dziewcząt w ciągu paru godzin zrobiłem prawdziwych bezmajtków pokładowych.
    Pozdrawim armatorów ,Włodka i do zobaczenia

  13. admin:

    Wszystkim trzem załagom opiniującym wyżej dziękujemy za miłe słowa i pozdrowienia. Do zobaczenia.

  14. włodek:

    Włodek też zadowolony z ekipy i bezmajtków- lustereczko dla was.

  15. AMD:

    25-26 września spędziliśmy rodzinny weekend na TES-ie. Chociaż to już jesień, pogodę mieliśmy wspaniałą. Łódka wygodna w doskonałym stanie – widać, że armator bardzo o nią dba. Polecamy to miejsce a my pewnie jeszcze tu znowu zawitamy.
    Z pozdrowieniami,

    Ania, Maciej, Marta i Ewa

  16. admin:

    Dziękujemy za skorzystanie z naszej oferty. Następnym razem zapraszamy na dłuższy rejs – na Gopło.

  17. Arek:

    Chciałbym podziękować za umożliwienie odbycia bardzo udanego rejsu. W16 dni pokonaliśmy z żoną i częściowo z córkami Pętle WiELKOPOLSKĄ Nic pod względem negatywnym nas nie zaskoczyło , nawet pogoda była na zamówienie.Wakacje były udane. Łajba (TES 678) bardzo porządna, czysta i w pełni sprawna.Tereny przepiękne wiele nowych inwestycji na trasie rejsu nowe mariny szczególnie Noteć się rozwija byliśmy miło zaskoczeni Diękuję i pozdrawiam .

  18. Tomasz:

    Dwa kolejne weekendy spędziłem na jachtach MC JACHT na jeziorach konińskich . Co do okolicy to nie będę się rozpisywał – pływałem tu już nie raz, i na kilkudniowe rejsiki jak najbardziej polecam! Co do sprzętu i firmy: bardzo profesjonalna obsługa. Jachty w bardzo dobrym stanie. Wszystko działa i jest tak jak powinno być. Jest to zapewne wynik dbałości właścicieli o sprzęt co przejawia się międzyinnymi w skrupulatnym przekazywaniu i odbieraniu jachtów. Jednak dobry, dbający o sprzęt i uczciwy żeglarz nie ma się czego obawiać. Jachty są dzięki temu sprawne, czyste i bardzo dobrze wyposażone min. w przydatne drobiazgi jak np. rozkładane krzesełka. Z czystym sumieniem polecam!

  19. piotr:

    To moja druga przygoda z Miarmą,tym razem 8dni rejs z Gosławic do Kruszwicy,typowo spacerowa żegluga.Piękne jeziora ,zachwycający kanał Warta-Gopło,łódka bez zastrzeżeń(Sasanka),armator ok.Była to pierwsza moja SAMODZIELNA wyprawa, chyba dałem radęJa i moja załoga jesteśmy bardzo zadowoleni.Będziemy tu wracać.Pozdrowienia dla armatorów.

  20. Michał:

    Z uwagi na okoliczności, o których nie będę raczył nadmieniać, zdecydowałem się przystąpić na ofertę czarterów łodzi MC JACHT zamiast korzystać z łódek klubu żeglarskiego w którym działam. Decyzja szalenie trafna i sądzę, że nie omieszkam skorzystać z usług tak rzetelnego armatora ponownie. Sprzęt zadbany i świetnie spisujący się przez 6 kolejnych dni na odcinku J. Gosławskie – Gopło (Kruszwica) – J. Gosławskie (Sasanka 660). Jestem ponadto miło zaskoczony wyposażeniem jachtu, biję ono na głowę podobne oferty dostępne na Wielkich Jeziorach Mazurskich.. Szkoda tylko, że pogody nie można podobnie pewnej otrzymać na zaplanowany rejs. Dziękuję, pozdrawiam i mam nadzieję że z mojej strony pozostały również same pozytywne wrażenia.

  21. admin:

    Dziękujemy za skorzystanie z naszej oferty.
    Sternik i załoga super – zapraszam na kolejny czarter
    Pozdrowienia dla całej załogi

  22. Maciej z Chłopakami:

    Jestesmy po rejsie 1-2 październik z Miarmą. Sprzęt TES 678 w super stanie i dobrze wyposażony-spaliśmy w 6 osoób komfortowo. Już drugi raz pływaliśmy z tym armatorem (wcześniej w czerwcu).Polecamy okolicę, fajna odmiana po Mazurkich wodach. Jeziora Mikorzyńskie i Ślesińskie super bezpieczne i bez mielizn. Niestety zabrakło czasu na kanały i Gopło, ale co się odlwlecze to nie uciecze… Polecam nocleg na jeziorze Ślesińskim.
    pozdrowinia dla armatora

    Ahoj

  23. admin:

    Dziękujemy za skorzystanie z naszej oferty.
    Myślę, że ten rejs zrekompensował Wam nie do końca udaną wyprawę w czerwcu z powodu awari jachtu.
    Pozdrawiam i zapraszam ponownie

  24. Radek, Gosia i Natalka:

    Ahoj 🙂
    To był super tydzień (14-20 sierpień 2011) nasza trzyosobowa żeglarska rodzinka (2+1 ten jeden to córa 6 letnia) spędziła super chwile na szlaku J. Pątnowskie – Gopło (Kruszwica) – J. Pątnowskie na pokładzie Sasanki. Co tu dużo pisać – armator na 5 z plusem J, akwen super – idealny na rejsy z „rozleniwioną” załogą 😉 okolice super chociaż J. Pątnowskie i Mikorzyńskie przed kanałem na Gopło z dosyć dużym ruchem motorowodniaków, ale o dziwo w 99% kulturalnych wobec żeglarzy ! Klimaty żeglarskie tzn. wiaterek, woda i przyroda oraz spokój panujący na kanałach i Gople to mało już dostępne perełki na terenie Polski. Teren dziki i takich miejsc należy się raczej spodziewać na całym rejsie. Marin w stylu mazurskim nie uświadczymy, ale może to i lepiej ? Klub Popiel w Kruszwicy bardzo przyjazny żeglarzom ! Życzliwość oraz uśmiech spotykanych ludzi bezcenne 🙂 Z całym sercem polecamy MC Jacht – Miarmę jako rzetelną, sumienną oraz sprawdzoną Firmę czarterową !
    Do zobaczenia na kolejnym rejsie.

  25. admin:

    Co tu dużo pisać. Dziękujemy i oczywiście zapraszamy.
    Chcielibyśmy, żeby jak najwięcej ludzi dostrzegło w tym rejonie właśnie to co Wy.
    Pozdrawiam

  26. piotr:

    Witajcie Żeglarze .Chciałbym nadmienić że pomijając super obsługę ze strony państwa Michałowskich,oraz niewatpliwy czar akwenu,trzeba dodać że tutejsze wody mają cudowne właściwości (nie chodzi o wodę z Lichenia)29.06.2011 cumując w uroczej zatoczce koło wodospadu na jeziorze ślesińskim dowiedziałem się że zostanę ojcem.21.02.2012 zostałem szczęśliwym tatusiem nomen omen Michała,a więc przybył nam jeszcze jeden żeglarz do towarzystwa .Do zobaczenia na szlaku .
    Piotr

  27. admin:

    Gratulacje, a miał mieć na imię Czarter :).
    Do zobaczenia

  28. waldek:

    Łódka w porządku, wiatry sprzyjające, Gospodarze sympatyczni i rzeczowi. Polecam Koleżeństwu.

  29. Dionizy:

    Polecam czarter u P. Michałowskich . Miło było spędzić wakacje z nimi. W 2013 też się zgłoszę tylko na dłużej. pozdrawiam !!

  30. Janek:

    Te komentarze to chyba sami Państwo wystawiacie. Uwaga na wypożyczany sprzęt – luzy na płetwie sterowej, zalewający się silnik na który nie można liczyć, oddanie jachtu i otrzymanie 100% kaucji graniczy z cudem bo domyć jacht tak jak PANI armator sobie życzy. Na sasance mocowanie silnika uniemożliwia płynięcie na silniku z osobami w mesie – silnik wychodzi z wody. Może to kolejne zagranie aby kaucje zabrać?
    Nie spotkałem jeszcze tak zadufanych i lekceważących klienta ludzi.

  31. Artur Michałowski:

    ,, Odważny” anonimie
    Jeżeli czarterowałeś u nas jacht i jesteś niezadowolony i zamierzasz obrażać ludzi (w szczególności moją żonę) to się podpisz wystawiając nam komentarz.
    Żal mi cię – nie z tego powodu, że nie umiesz umyć jachtu, pływać na silniku i nie masz odwagi się podpisać, ale z tego że jesteś tak prymitywnym człowiekiem.
    Sformułowania ,, prymitywnym człowiekiem” użyłem tylko i wyłącznie dlatego, że posądziłeś nas o nieuczciwość (komentarzy sami sobie nie wystawiamy, czego dowodem jest twój komentarz, który przyszedł z IP 31.41.177.166 i maila – Sniffi@op.pl)